Polar Kraft

Hva er forskjellen på e-postfaktura, eFaktura og avtalegiro?

Oppdatert

E-postfaktura
Polar Kraft sender regningen til din e-postadresse. Du kan sjekke, lagre og/eller skrive ut regningen og du slipper å godkjenne den når du samtidig har avtalegiro. Med avtalegiro skjer betalingen automatisk. Fakturagrunnlaget ligger som PDF-vedlegg i fakturaen.

eFaktura

Når du betaler strømregningen vil du få spørsmål i nettbanken om å opprette eFaktura. Velger du ja, får du neste faktura tilsendt som eFaktura.

eFaktura innebærer at strømregningen din blir sendt direkte til din nettbank, og du kan velge å bli varslet på e-post når det skjer. Dette varslet blir sendt fra din bank. Med mindre du har avtalegiro i kombinasjon med eFaktura, må du logge deg inn i nettbanken og godkjenne regningen før betalingen skjer. Du kan heller ikke se fakturagrunnlaget uten å logge deg på nettbanken.

Avtale om e-faktura registreres i nettbanken. For å opprette dette trenger du en e-fakturareferanse som du finner på første side av fakturaen.

Avtalegiro

Når du velger å opprette Avtalegiro så betaler banken regningen for deg, uten at du trenger å godkjenne betalingen først. Du slipper å huske forfallsdatoer og unngår purringer. Dersom du velger Avtalegiro uten å knytte til en eFaktura,  vil du fortsatt få kopi av din faktura, enten tilsendt i posten eller på e-post. Om du vil unngå å få fakturagebyr for papirfaktura er det en forutsetning at du enten velger kombinasjonen eFaktura/Avtalegiro eller at du får tilsendt fakturakopi på e-post. 

Bestillingsskjema for avtalegiro finner du HER

Les mer om avtalegiro her